Shownotes

Jag har en stickpodd på Youtube och på denna sida skriver jag lite shownotes och länkar till det jag pratat om i avsnitten.

Länk till min kanal på Youtube: Lyckåkern Design & Garn – YouTube

Avsnitt 6

I avsnitt 6 visade jag upp min nya design Marita Tee som jag behöver några fler teststickare till. Är du intresserad så hör av dig. Kolla in min instagram @lyckakerndesign där det finns mer info om storlekar osv.

Jag visade också upp Sockan Midnattssol som är ett mönster jag släppte ett par dagar innan midsommarafton.

Jag svarar lite svävande på frågan om hur min process när jag designar ser ut. Eftersom jag inte designat så mycket har jag lite svårt att svara på detta men berättar om hur det har gått till än så länge.

Ni fick även lite boktips – Sy! Från snickarbyxa till sommarklänning av Jenny Hellström Ruas

Sy! Från hood till skjortklänning. Samma författare

Sy! Urban Collection. Samma författare

Detta är troligtvis det sista avsnittet innan sommaren. Kanske att jag får feeling och spelar in något men annars får jag önska er alla en underbar sommar med mycket sol, bad och glass. Vi syns igen till hösten.

Avsnitt 5

Äntligen har jag blivit färdig att spela in ett nytt avsnitt. Ber om ursäkt för att det dröjt.

I detta avsnitt pratar jag lite om mitt liv för övrigt när det inte gäller garn och handarbete. Jag har ett instagramkonto som heter @lyckakern_hippielife som har legat i träda ett tag men nu när jag ska sluta med massagen har jag kanske energi och tid att bli bättre på att uppdatera detta. Det handlar mycket om löpning, bakning, odling och annat smått och gott.

Frågor jag fått:

  1. Jag får inte rätt stickfasthet på raderna men på bredden (antalet maskor) stämmer det på pricken. Hur gör jag för att ändra detta?
  2. Vilket föredrar du: Magic loop eller strumpstickor?

Dessutom tipsar jag om Chiaogoos stickor. Jag använder nästan bara ändstickor och lösa kablar.

Jag visar upp en härva av ULLrika från Yarns & Barns. Ett 3-trådigt garn i 100% jämtlandsull.

Ta nu väl hand om er och gör det ni blir lyckliga av!!!

Avsnitt 4

Jag visar upp min färdiga tröja Shifty 2.0 av Andrea Mowry. Den är stickad i mitt handfärgade garn Lyckåkern Fine och färgen Rusty Cage. Mönsterfärg är Rauma Finull.

Frågor jag svarar på:

Hej, jag har hört talas om superwashbehandlat garn. Vad innebär det?

Hej, Jag har hört att man ska varva handfärgat garn. Varför?

Nu önskar jag er en riktigt härlig helg!!

Avsnitt 3

I detta avsnitt pratar jag en hel del om hur det var på Sy- & Hantverksfestivalen. Jag svarar på en del frågor som jag fått där. Bland annat om vilka garnbaser jag använder och hur färgprocessen går till.

Jag har fått frågor om man behöver flätsticka till Mössan Vårbäck. Det behövs inte.

Jag pratar om att jag behöver teststickare till mina nya sockor. Om du är intresserad av att teststicka så skicka mail till info@lyckakerndesign.se eller gå in på mitt instagram @lyckakerndesign och skicka meddelande.

Min Shifty 2.0 av Andrea Mowry är ännu inte klar. Har en ärm kvar. Min stickas i mitt handfärgade Fine och färgen Rusty Cage. Mönsterfärg är Rauma Finull.

Njut av våren!!

Avsnitt 2

Avsnitt 2 är en kortis eftersom jag har fullt upp att färga garn inför Sy- & hantverksfestivalen i Malmö 8-10 april. Men jag pratar om:

Mössan Vårbäck som jag designat i mitt Merino Thin färgen Enter Sandman och visar även upp den i Purple Rain.

Flöjten Cardigan av Systrarna Weststrand. Min är stickad i Merino Thin och färgen Circle of Life. Mönsterfärg i Imagine Wool Soft Merino Thin

Shifty 2.0 av Andrea Mowry. Min stickas i mitt handfärgade Fine och färgen Rusty Cage. Mönsterfärg är Rauma Finull.

Ta hand om er!!

Avsnitt 1

I avsnitt 1 presenterar jag mig själv. Vem jag är och vad jag pysslar med. Dessutom visar jag upp det jag stickat i följande mönster:

Tröjan Väva av Erika Åberg. Min är stickad i Rauma Finull

Ripple Camisole av Jessie Maed Designs. Jag har stickat denna till min dotter i Lyckåkern Merino Thin färgen Miami.

Stockholm Slipover V-neck av Petite Knit. Även denna till min dotter i Lyckåkern Merino Soft och färgen Human Behavior.

Skogsfrun av Ivar Asplund. Min är stickat i Lyckåkern Merino Thin och färgen I Try.

The Oslo Hat av Petite Knit. Ännu en till Smilla. Lyckåkern Merino Thin och Lemon Tree.

Cassiopeja av Birger Berge. Svensk Ull.

Shifty av Andrea Mowry. Detta är ett pågående projekt i Lyckåkern Fine i Rusty Cage och Rauma Finull.

Ha det gott!!