Vem är jag?

Vem är jag som skriver detta?

Jag är en hippie på 41 år. Jag är gift med Mikael och tillsammans har vi tonårsbarnen Felix och Smilla och vår dalmatiner Luna. Vi bor i en liten by i nordöstra Skåne i en tegelvilla från 60-talet.

För några år sedan valde jag att hoppa av det så kallade ekorrhjulet. Jag startade företaget Lyckåkern Design där jag säljer garn och designar virkmönster. Jag är utbildad massageterapeut och har därför inkluderat även massage några dagar i veckan.

Jag tycker att miljö- och klimatfrågan är väldigt viktig och därför vill jag i mitt företag göra vad jag kan. Garnerna jag säljer är ekologiska, GOTS-certifierade, återvunna eller O-tex märkta. Jag vill att du som kund ska känna dig trygg med att produkten gjort så lite påverkan som möjligt på miljön. Jag är också väldigt övertygad om att när du själv tillverkat en produkt, virkat, stickat eller på annat vis lagt ner mycket tid och kärlek på en sak eller plagg är du också mer rädd om denna vilket innebär att du inte bidrar till konsumtionen i lika hög grad.

Följ gärna mitt instagramkonto @lyckakerndesign eller på Facebook. Här kan du få inspiration till att virka, handarbeta, få ta del av erbjudande osv.

Jag brukar säga att jag är född för sent. Jag gillar att göra sådant som folk gjorde själva förr. Jag handarbetar, bakar, odlar, syltar och saftar osv. Detta har också gjort att jag flera gånger blivit kallad hippie. Därför har jag döpt min blogg och mitt ena instagramkonto för @lyckakern_hippielife. Här kan man följa och läsa om vårt sätt att leva. Här handlar det också en hel del om ett annat stort intresse jag har, nämligen löpning. Jag älskar att ge mig ut och skogen och springa. Jag älskar skogen också och är väldigt tacksam över att vi här i nordöstra Skåne har fin skog.

Varma kramar

Annelie Thomasson